Възраждане“ сезира главния прокурор Иван Гешев във връзка с договора за доставка

...
Възраждане“ сезира главния прокурор Иван Гешев във връзка с договора за доставка
Коментари Харесай

Депутати сезираха главния прокурор за злоупотреби при закупуването на F-16

" Възраждане “ сезира основния прокурор Иван Гешев във връзка с контракта за доставка на американските изтребители F-16. Това стана ясно от брифинг на партията в коридорите на Народното събрание.

" 1,256 милиарда $ – сума, която е задоволителна за детски лечебни заведения във всеки регионален град, за учебни заведения и въобще да решим огромно количество проблеми. Тази сума през 2019 година е контрактувана да бъде дадена за самолети F-16 и е дадена през 2020 година от държавното управление на ГЕРБ и патриотите, когато Красимир Каракачанов бе министър на защитата, е изхарчена тази сума. До момента няма самолети, няма бойни благоприятни условия, които са жизненоважни за нашата войска. Тази колосална сума я няма в бюджета, а армията страда, сподели депутатът от " Възраждане “ Николай Дренчев.

Офицерите от Българската войска са обяснили своите потребности доста правилно и метода, по който да се извърви пътя от харченето на парите до придобиване на бойни благоприятни условия, обясни Дренчев и добави, че това не се е случило през годините.

По думите му е осъществена е корист от длъжности лица с държавен финансов запас. И добави, че още в границите на днешния ден ще подаде сигнал в прокуратурата, заяви Дренчев.

По думите му документите по договорката са " засекретени по доста чудноват метод ", все още няма да се дават обществено, само че съгласно Дренчев, в този момент на ход е основният прокурор. " Стига се до обосновани догатки за корист на обществен запас ", съобщи националният представител.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР